top of page

Aurahealing

De aura is het menselijk energieveld bestaande uit verschillende lagen. Deze lagen doordringen het fysieke lichaam maar reiken daar ook ver buiten. Elke laag heeft zijn eigen specifieke kwaliteiten en eigenschappen die vorm geven aan ieder individu.

Verstoringen, ballast en te korten in de aura kunnen resulteren in klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Bij Aurahealing wordt er gewerkt in de ruimte om het fysieke lichaam heen en wordt gebruik gemaakt van de informatie die in deze lagen kan worden waargenomen. Deze lagen kunnen worden geanalyseerd en of in zijn geheel worden hersteld middels diverse methoden. oa cleansing, healing middels mijn handen, kristallen, geluid, visualisaties en inbrengen helende beelden.

Bij aurahealing heeft de cliënt zijn kleding aan en kan een behandeling plaatsvinden op een kruk of massagebank.

Aurahealing wordt veelal gecombineerd met de chakrabalancing en methode van Aura Touch®

Chakrahealing

Een chakra is een energetische energiebundel (soort draaiend wiel) die in verbinding staat met de energetische velden (aura) en het fysiek lichaam (zenuwstelsel, klieren en hormoonstelsel) . Door hun positie vormen ze een belangrijke schakel tussen het fysieke lichaam en de energetische velden. Ieder chakra heeft zijn eigen karakter en geeft daarbij specifieke informatie. Daarbij functioneren chakra’s als een geheugenbank voor de mens op energetisch niveau.

Indien chakra’s uit balans raken, raakt ook het evenwicht tussen de chakra’s, het fysieke lichaam en de aura uit balans. Dit resulteert veelal tot klachten die waarneembaar zijn op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Chakrabalancing richt zich op het analyseren, herstellen, repareren en in balans brengen van de chakra’s middels diverse methoden. oa reinigen, healing middels mijn handen, kristallen, geluid, visualisatie en het inbrengen van helende beelden.

AuraTouch®

De methode van AuraTouch® biedt de mogelijkheid om op verschillende manieren te werken in het Auraveld.

Een deel van deze methoden vindt zijn oorsprong in het Sjamanisme.

In de praktijk gebruik ik de AuraTouch® methode als onderdeel van de aura- of chakra -healing.

Reiki

Reiki is van oorsprong een helende methode uit Japan. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van handoplegging, waarbij energie wordt toegevoegd en gestuurd naar de ontvanger. Reiki kan worden gebruikt om door te geven aan anderen, maar ook voor zelfbehandelingen.

Reiki betekent ruim vertaald “levensenergie”. Werken met Reiki is werken met een helende energie die overal om ons heen aanwezig is. Reiki kan door de mens worden gekanaliseerd en worden doorgegeven. Deze energie biedt de mogelijkheid om het lichaam weer in balans te brengen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Je kunt Reiki ook zelf leren. Middels een inwijding van een Reiki Master en het aanleren van de Reiki werkmethode kun je Reiki verwerven. Je bent dan een kanaal om Reiki energie door te geven aan anderen of aan jezelf.

Reiki is een bijzonder mooie helingsmethode en kan in principe door iedereen worden geleerd die daar voor open staat.

Bij een Reikibehandeling heeft de client zijn kleding aan kan de behandeling plaatsvinden op een kruk of massagebank.

In de praktijk geef ik Reiki behandelingen maar bied ik ook de mogelijkheid tot het verwerven van de kennis en vaardigheden voor zelfbehandeling en de daarbij horende inwijding. Jezelf behandelen is een mooie ondersteuning bij het optimaliseren van je eigen vitaliteit.

Beperkende energetische banden verkennen

Gedurende je leven vinden er veel interacties plaats met andere mensen. Deze interacties kunnen een opbouwende bijdragen leveren en je dichter bij jezelf brengen, maar er zijn ook interacties en verbindingen die beperkend kunnen werken. Beide vormen kunnen worden waargenomen als energetische verbindingen. Je kunt daarbij denken aan de energetische banden met ouders, kinderen, grootouders, partners, ex-partners, werkgever en vele andere personen die in je leven een rol hebben gespeeld of spelen.

Met deze werkmethode leer ik je waarnemen waar deze energetische verbindingen kunnen worden gevoeld, welke boodschap erachter zit en hoe deze los te maken of te transformeren. Daarbij biedt het ook de mogelijkheid om nieuw inzicht te krijgen in achterliggende dynamieken en geeft het zicht op je eigen handelen en patronen die vaak al langere tijd zijn ingesleten.

Coaching

Tijdens de sessies wordt vaak helder hoe onderliggende patronen ten grondslag liggen aan de klachten. Zinnig is om daarbij te kijken welke patronen dan wel oorzaken, en hoe hier mee om te gaan. Als coach ondersteun ik het proces van zichtbaar krijgen en daar waar gewenst te komen tot verandering.

Kunstzinnig dynamisch coachen

Bij deze vorm van coachen wordt de client uitgenodigd middels kunstzinnig werkvormen als klei, tekenen, schrijven etc. contact te maken met eigen vermogen om delen van zichzelf helder te krijgen en daar helend mee aan de slag te gaan.

Een zeer fijne methode om niet het hoofd, maar handen en hart leidend te laten zijn in zelfonderzoek.

Hypnose en Regressie

Tijdens de sessies maak ik op verschillende manieren gebruik van de methoden van Hypnose en Regressie om te onderzoeken waar mogelijke stagnaties zijn opgetreden. Daarna kan worden gewerkt aan het verwerken en helen van deze beelden.

Middels het in trance brengen en naar een dieper bewustzijnsniveau te gaan is het mogelijk om bij deze informatie te komen en transformatief werken.

Systemische inzichten

Een individu staat nooit op zich zelf. Er is altijd een verbinding naar de omgeving, waarin tijd, plaats, land, cultuur, gezin, werk en tal van andere factoren een rol spelen. Tijdens de sessies maak ik vaak gebruik van "het wetende veld" en praktische tools om inzicht te krijgen welke invloed verbindingen op de cliënt hebben. Maar ook welke invloed de cliënt op zijn of haar omgeving heeft!

Voeding & supplementen

Adviezen die bijdragen tot het stimuleren van een voedingspatroon die zoveel mogelijk is gebaseerd op een natuurlijke leefstijl. Waarbij voedsel niet alleen eten is, maar een volwaardig product dat voedingsstoffen en energie (ook levensenergie) met zich meedraagt.

In praktijk blijkt dat standaard diëten bij specifieke klachten niet altijd passen bij de individuele balans. Ik zoek dan ook graag met de cliënt heel gericht naar specifiek passend en niet passend voedsel. Hiervoor test ik persoonlijke voedingslijst en geef aan de hand daarvan inzicht en advies. 

Daarbij kan het zinnig zijn om te kijken of supplementen nodig zijn ter ondersteuning. 

Massage

Middels direct contact met de huid en onderliggende weefsels kan een massage op verschillende wijze worden ingezet. Ter ontspanning of activering, voor het losmaken van blokkades op fysiek en energetisch vlak, ter bevordering van de bloedsomloop en of energetische doorstroming, of voor het afvoeren van afvalstoffen. Massage is ook een fijne methode om meer verbinding te ervaren met je eigen lichaam. 

In de praktijk geef ik graag energetische massage in combinatie met het balanceren van de chakra's

Voetreflexmassage 

Via reflexpunten in de voet kunnen organen en orgaanstelsels elders in het lichaam worden bereikt. Verstoringen worden waargenomen en er wordt gewerkt aan het stimuleren van de afvoer van afvalstoffen en het stimuleren van herstel tot balans van betreffende orgaan of orgaanstelsels.

Fytotherapie

Therapievorm waarbij kruiden de basis vormen. Oa in de vorm van thee, tincturen, zalf, olie en vele andere vormen kunnen kruiden bijdragen tot evenwicht in lichaam, geest.

Bachremedies

Therapievorm waarbij bloesemextracten de basis vormen. Zij zijn vervaardigd door middel van extracten van bloesems onder bepaald procedé met water en zonnekracht. Deze therapie heeft als ingang met name een helende werking op de meer emotionele, mentaal en geestelijke delen van de mens.

Leefstijladviezen

Adviezen die betrekking hebben op de individuele leefstijl van een cliënt en die een bijdragen kunnen leveren aan een evenwichtige manier van leven en balans. 

Helen van de voorouderlijnen

Middels opstellingen kan individueel of in een groep worden gewerkt aan het helen van de voorouderlijnen.

Bij opstellingen wordt er gebruik gemaakt van "het wetende veld" of "het universele veld".

In dit veld kunnen patronen die in het verleden zijn ontstaan in de voorouderlijnen worden waargenomen.

In diverse gevallen blijkt er een storing te zijn ontstaan die kan zijn overgedragen op het nageslacht.

Bij opstellingswerk is het mogelijk om meer inzicht te krijgen in de verstoringen en het helen van deze verstoorde patronen.

Het is ook mogelijk dat krachtige patronen van onze voorouders niet goed meer worden gevoeld, ook deze kunnen weer voelbaar worden gemaakt en helend werken. 

Opstellingsvormen voor het helen van de voorouderlijnen die ik gebruik zijn:

- helen van de vaderlijn

- helen van de moederlijn

- helen van de voorouderlijn (zowel vaderlijn als moederlijn) en de voorouder van het land in samenhang met Ho'oponopono

Vrouwengroepen

Vrouw kom in je kracht!: Vrouwen onderzoeken samen hun krachtbronnen en mogelijk belemmerende factoren. Ervaringen worden gedeeld en energetisch werk en praktische oefeningen worden gebruikt voor inzicht en heling. Werkvormen en oefeningen die voor dit onderzoek worden ingezet zijn onder anderen: interactiekoord, visualisatie, opstellingsvormen, meditatie, healing, tekenen, kleien, schrijven, scheuren, plakken etc

Vrouw in verbinding: Maandelijkse bijeenkomsten waarin vrouwen elkaar ontmoeten aan de "keukentafel", waarin meditatie en energetische werkvormen plaatsvinden en ruimte is voor werkvormen die ons inspireren om vol in verbinding te gaan met alle facetten van het leven als vrouw en mens. 

bottom of page