top of page

Machteld de Goede 

Ik ben opgegroeid in een gezin en omgeving waar alternatieve geneeskunde "gewoon" was en reguliere geneeskunde een "alternatief".

Na 13 mooie jaren te hebben mogen genieten van het Vrije School onderwijs en ervaringen rijker in het buitenland, 

startte ik in eerste instantie met de opleiding HBO-V. Hoewel ik deze opleiding niet heb afgerond, heeft het me veel gebracht. Het gaf me inzicht in het reguliere veld. De aantrekkingskracht van het "alternatieve" veld bleek  echter sterker, wat me deed besluiten om in 1993 een studie te gaan volgen aan de Academie voor Natuurgeneeskunde te Hilversum. Deze heb ik in 1998 met succes afgerond. Logischerwijs zou dit het begin moeten zijn geweest van mijn carrière als Natuurgeneeskundige, maar er kwamen andere uitdagingen op mijn pad!

Tussen 1994 en 2010 ben ik werkzaam geweest in de "reguliere" gezondheidszorg en in het onderwijs. In de gezondheidszorg zowel uitvoerend als op management niveau, en in het onderwijs oa als docent biologie en mentor. Daarbij werd ik moeder van twee hoog sensitieve kinderen. Deze periode heeft mij enorm verrijkt en een blik gegund in de wereld van organisaties, volwassen mensen, jongeren en kinderen.

In 2009 besloot ik om terug te keren naar het pad van de Natuurgeneeskunde. Ik volgde diverse aanvullende opleidingen waaronder AuraTouch® Paramedisch traject bij het Nederlof Centrum, LifecoachingHypnose & regressie en werd ik ingewijd als Reiki Master.

Daarbij volg ik met regelmaat bijscholingen, wissel ik uit met collega's en verdiep ik mij in vakliteratuur.

Momenteel laat ik mij meenemen op een Zielsreis door Hylke Bonnema in de opleiding familie & organisatie opstellingen.

Mijn scholing, werk- en levenservaring zet ik nu in als  HeelVrouw, coach en Spaceholder voor individuele sessies, groepswerk en vrouwengroepen. Vanaf 2024 hoop ik mijn expertise ook in te kunnen zetten bij "verdiepende evenementen" en om binnen organisaties de bezieling en verbinding te bevorderen.

bottom of page